Karlovčani u VELIKOM RATU 1914. - 1918.

Pogledati izložbu i posjetiti Stari grad Ozalj, to zaista vrijedi svake slobodne minute! Na Starom gradu Ozlju koji se uzdiže strmo nad kanjonom Kupe, jednim od najveličanstvenijih pogleda koji utvrde Hrvatske pružaju otvorena je jučer senzacionalna izložba povijesnih fotografija "Karlovčani u Velikom ratu". Povijesni trenutak, karlovačkog potpisa i izuzetne umjetničke i dokumentarističe vrijednosti savršeno je uklopljen u izložbeni prostor od kojeg zastaje dah.

Kaže "Družba Hrvatskog Zmaja" koja gospodari ovim prostorom da Stari grad Ozalj, koji ponosno stoji na klisuri iznad rijeke Kupe u današnjem Gradu Ozlju, impresionira svojim izgledom i ljepotom svojega položaja svakoga koji putuje cestom uz Kupu iz smjera Karlovca prema Jurovskom Brodu i mostom preko Kupe u Metliku u Sloveniji. A impresionira još više onoga, kojemu je poznata povijest toga značajnog objekta hrvatske spomeničke baštine.

IZLOŽBA POVIJESNIH FOTOGRAFIJA Karlovčani u velikom ratu 1914. - 1918. izložena je u Zavičajnom muzeju Ozalj i Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj.
Svečano otvorenje izložbe održano je 4. listopada 2014. godine (subota) u 18,00 sati u Zavičajnom muzeju Ozalj.
Izložbu možete pogledati od listopada do prosinca 2014. godine. I još je nešto važno: Nakon posjeta izložbi, ali i postavu Muzeja, sa sobom ćete ponijeti poseban doživljaj ispunjenja razmišljajući o jednome: Može se kad se hoće i zna - i u malome gradu u koji se dolazi s razlogom i uvijek iznova vraća! Ozalj je vrijedan svakog novog dolaska!

Andrea Štalcar Furač

Fotografije snimili:  Ljiljana Papa-Bišćan, Ladislav Furač, Denis Stošić (c/b) i Dinko Neskusil

Sva prava fotografija postavljenih na kafotka.net su pridržana od strane njihovih autora ili vlasnika i bez autorovog se pismenog odobrenja ne smiju kopirati niti upotrebljavati na bilo koji način. ALL RIGHTS RESERVED.