Predstavljanje kalendara za 2020. - "Karlovačka županija noću"

Tiskara Pečarić-Radočaj organizirala je promociju kalendara za 2020. godinu “Karlovačka županija noću…” autora Dinka Neskusila i drugog izdanja brošure “Kalendarima o Karlovačkoj županiji 2011. – 2020.”. Promocija je održana u Gradskom kazalištu Zorin dom. Ova tiskara već 25 godina objavljuje kalendare i to je jedna od prepoznatljivosti njihova rada.

-Kalendar kao komercijalna slika tiskare definitivno ne, ali kao jedna tradicija, kao čuvanje povijesne baštine i promocija naše županije svakako da. Mi svake godine moramo dobro razmisliti, koja tema će biti na kalendaru. Moramo smisliti da bude nešto novo, da bude lijepo i da bude veliko iznenađenje. Kupci kalendara su poduzeća, obrti, gradovi, općine i fizičke osobe, kazala je direktorica Tiskare Pečarić-Radočaj Ivana Prahović.

Tehnički direktor Vladimir Radočaj istaknuo je da puno procesa mora proći od izbora motiva do gotovog kalendara.
-Za dobar kalendar najvažniji je dobar motiv i onda je sve lakše. Ako je dobar motiv ideja se rađa sama i proizvod dolazi sam od sebe. Puno procesa mora proći, osmišljavanje, odabir motiva za fotografije, obrada fotografija i kasnije da tisak bude kvalitetan, rekao je Radočaj.

Autor fotografija za ovogodišnji kalendar “Karlovačka županija noću…” je poznati karlovački fotograf i dugogodišnji suradnik Tiskare Pečarić-Radočaj Dinko Neskusil.
-Davno smo radili prvi fotografski kalendar, bilo je to 1995. godine, kasnije smo radili županijski kalendar mostova, danas je to “Karlovačka županija noću…”. Radim puno s njima, ali kroz sve ove godine, kroz 25 godina kalendara za Tiskaru Pečarić-Radočaj izredali su se gotovo svi karlovački foto amateri i foto profesionalci snimajući razne teme. Od običaja, mostova dvoraca, rijeka, svega. Uglavnom vrlo ugodna i po meni korisna suradnja, kazao je Neskusil.

Promociji kalendara i brošure prisustvovali su gradonačelnik Damir Mandić i njegovi zamjenici Andreja Navijalić i Ivan Mrzljak, a u ime Karlovačke županije nazočna je bila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin. Direktorica Tiskare Pečarić-Radočaj Ivana Prahović uručila je zahvalnice stalnim suradnicima, odnosno dugogodišnjim naručiteljima njihovog kalendara. (b.o.)

Kalendar možete pogledati na linku https://www.kafotka.net/art/karlovacka-zupanija-nocu-kalendar-za-2020-godinu a nabaviti u 
Tiskari Pečarić & Radočaj d.o.o., Tuškanova 10, Karlovac, Telefon: 047 655 344, Fax: 047 655 345, e-mail: tpr@tpr-ka.com, Računovodstvo/narudžbe:, Telefon: 047 655 344, E-mail: ivana@tpr-ka.com

Fotografije sa promocije snimio Igor Čepurkovski

Sva prava fotografija postavljenih na kafotka.net su pridržana od strane njihovih autora ili vlasnika i bez autorovog se pismenog odobrenja ne smiju kopirati niti upotrebljavati na bilo koji način. ALL RIGHTS RESERVED.