Ivan i Josipa Weber i Zora i František (Franjo) Neskusil 1904.

Ivan i Josipa Weber (sjede u sredini) i Zora i František (Franjo) Neskusil (stoje desno) 1904. godine

Moj pradjed Josef (František) Neskusil rođen je 1873. godine u Zábědov/Nový Bydžov, Češka u obitelji glazbenika.
U 17 - toj godini je, kao vojni glazbenik, otišao na službu u Militärmusiker zum k.u.k. Böhmischen Infanterie Regiment „Freiherr von Sterneck“ Nr. 35.
Cijelu vojnu karijeru proveo je u Hrvatskoj kao pripadnik k.u.k. Otočaner (Ungarisch-Kroatischen) Infanterie Regiment „Graf Jellačić“ Nr. 79. Bio je vojni glazbenik, a svirao je klarinet i violu te je dirigirao orkestrom. U vojnom dosjeu zapisano je da je bio miran, dobar, imao dobre manire, da ne pije i ima dobar utjecaj na kolege.
Njegova je pukovnije premještena na godinu dana u Karlovac gdje je kao dirigent priređivao svakodnevne koncerte na otvorenom.
U Karlovcu je upoznao Zoru Weber (moja prabaka),  s kojom se vjenčao, i 1904. godine, kada je stekao pravo da istupi iz vojne službe, započeo svoj civilni život kao državni sužbenik i sa obitelji se vratio u Češku. Ostatak života proveo je u Raudnice nad Labem gdje je postao očevidnik Okružnog suda.
Umire 1. travnja 1918. godine od tuberkuloze u svojoj 45 godini i njegova supruga Zora se, sa šestero djece,  vraća u Karlovac. Njegov sin, Karlo Neskusil (tada ima 7 godina) je moj djed.
Hvala Aleksandru Borislawu Rabitschu na iscrpnim podacima koje svakodnevno pronalazi o našoj zajedničkoj obitelji. Karlova starija sestra Božena je njegova prabaka.

Sva prava fotografija postavljenih na kafotka.net su pridržana od strane njihovih autora ili vlasnika i bez autorovog se pismenog odobrenja ne smiju kopirati niti upotrebljavati na bilo koji način. ALL RIGHTS RESERVED.