Karlovačke sličice - "Kavana, kiosk"

Karlovačke sličice
"Kavana, kiosk"
Piše Darko Lisac  

Dok držiš mamu za ruku odjednom se učini da svijet stane.
Možda i nije tako, možda tada ničega nisi bio svjestan, ali ti se svejedno ta slika urezala u sjećanje tako da nikada ne nestane.
S lijeve strane je izlaz iz velikog gradskog parka, s još uvijek gustim krošnjama, iako su staze posipane žutim lišćem. Pored je Gradska kavana, s pomalo mutnim žutim svjetlima, šahovskim klubom i velikim drvenim stolicama.
Do nje je knjižara, a malo dalje, ispred tebe, spoj Radićeve i Korza, prolaze automobili, na svjetlima se vidi posve tanka kišica koja se i ne osjeća na licu, u neboderu u Šebetićevoj gore jarkožuta svjetla, ponegdje se vide sjene na prozorima.
Iza je Glazbena škola i djevojčice se vraćaju sa sata, noseći u rukama kajdanke ili flaute u blistavim futrolama, prolaze ljudi, dječaci sa školskim torbama, prašnjavi svijetloplavi autobus zastaje na uglu.
Desno je kiosk.
Crveni kiosk u kojem se prodaje pomfrit.
U zamrznutoj slici nasmijano lice prodavača pod mutnom rasvjetom, miris soli, kečapa, prženih krumpira i zamašćenog papira.
Asfalt je mokar.

Sva prava fotografija postavljenih na kafotka.net su pridržana od strane njihovih autora ili vlasnika i bez autorovog se pismenog odobrenja ne smiju kopirati niti upotrebljavati na bilo koji način. ALL RIGHTS RESERVED.